Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ



Τι κι αν η σημερινή μέρα δεν ήταν καλή. Όσα κι αν έγιναν σήμερα δεν θα επαναληφθούν αύριο. Ποτέ μα ποτέ δεν συμβαίνουν τα ίδια πράγματα. Γι΄αυτό ας μην στεναχωριόμαστε αν σήμερα δεν πήγαν όλα όπως περιμέναμε. Πάντα υπάρχει η ευκαιρία της επόμενης ημέρας.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα. Ούτε τα γεγονότα, ούτε τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Και φυσικά, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο ξεκίνημα της ημέρας. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε σε εγρήγορση να αντιμετωπίσουμε πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις και μέσα από αυτές να πάρουμε ένα μάθημα. Σας έχει τύχει κάποιες φορές να γίνει κάτι αναπάντεχο που σας στενοχώρησε και σας χάλασε τη μέρα; Πως νιώσατε μέχρι το τέλος της; Η επόμενη μέρα πως ήταν; Υπήρχε αυτό το βάρος ακόμα στην καρδιά σας, ή είχε φύγει, δίνοντας τη θέση του σε νέες εμπειρίες και προκλήσεις;
Τίποτε δεν κρατάει για πάντα, ούτε τα καλά ούτε τα άσχημα. Από προσωπική πείρα έχω  να πώ πως ότι έγινε και ήταν δυσάρεστο, την επόμενη μέρα, κάτι νέο έγινε και αυτό ξεχάστηκε, έγινε παρελθόν. Και αναρωτιέμαι: αξίζει η στεναχώρια και το χάσιμο χρόνου να σκεφτόμαστε την κακή στιγμή που υπήρξε; Όχι, δεν αξίζει!
Η ζωή περνάει λεπτό προς λεπτό κι εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα καινούργια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε ή να ζήσουμε. Δεν έχει νόημα να σπαταλούμε την ενέργειά μας σε ότι έγινε, σε ότι μας στεναχώρησε, σε ότι δεν ευοδώθηκε.  Γιατί να μένουμε πίσω; Τι θα ωφελήσει αν μέσα μας έχουμε αυτό το αρνητικό συναίσθημα; Δεν θα βρεθεί λύση με αυτό τον τρόπο.

Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας, για τη φροντίδα του πνεύματος, της ψυχής και του σώματός μας. Καθοδηγούμαστε από τη λογική μας και τα συναισθήματά μας. Είναι λογικό ορισμένες φορές να χανόμαστε και να πέφτουμε, ειδικά όταν συμβεί κάτι στη διάρκεια της μέρας που δεν το περιμέναμε και δεν μπορέσαμε να το ελέγξουμε.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα γεγονότα μας επισκιάζουν. Εμείς πρέπει να τα επισκιάζουμε. Με την τόλμη και τη δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε και μέσα από αυτά να δούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Κάθε τι που συμβαίνει θεωρώ ότι αποτελεί ένα μάθημα για εμάς που πρέπει να παρακολουθήσουμε και να κρατήσουμε σημειώσεις, όπως κάναμε κάποτε, στα μαθητικά μας χρόνια.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να είμαστε και πάλι μαθητές, της ζωής αυτή τη φορά και ας βάλουμε στόχο σε κάθε «διαγώνισμα» να γράφουμε άριστα.
Έτσι, όταν κάποτε θα κάνουμε τον απολογισμό της ζωής μας, θα νιώθουμε πως σε όλες τις τάξεις τις ζωής περάσαμε με τον καλύτερο βαθμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου