Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ


Στον εαυτό σου πρώτα απ’ όλα. Εκείνος θα σε ανεβάσει ψηλά. Να μην τον αφήνεις πίσω. Να μπορείς να τον φροντίζεις και να είσαι υπερήφανος γι΄αυτόν. Να κοιτάς να τον κάνεις καλύτερο. Είναι ο πρώτος σου φίλος. Πρέπει να τον αγαπάς αν θέλεις να μπορείς να αγαπήσεις και να σε αγαπήσουν. Δεν είναι εγωιστικό. Είναι η ανάγκη να νιώθεις καλά με σένα, για να μπορείς να προσφέρεις γύρω σου τα καλύτερα. Αυτά για τα οποία προορίστηκες ερχόμενος σε αυτό τον κόσμο. Ο εαυτός σου λοιπόν, έχει προτεραιότητα, όταν νιώθεις να χάνεσαι και να βυθίζεσαι. Θωράκισέ τον με εμπιστοσύνη και άσε τον να δημιουργήσει.
Έπειτα να δείχνεις εμπιστοσύνη στους άλλους. Δεν είναι όλοι κακοί. Για την ακρίβεια, κανένας δεν είναι φύσει κακός. Οι συνθήκες είναι αυτές που μας κάνουν να αλλάζουμε τον εαυτό μας. Θέλει δύναμη να είσαι αυτός που είσαι. Όμως, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους άλλους, μπορούμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια και θα καταφέρουμε να δούμε τους συνανθρώπους μας με άλλη ματιά. Κι εκείνοι θα έρθουν λίγο πιο κοντά μας, θα μας δείξουν εμπιστοσύνη με τη σειρά τους και οι σχέσεις θα γίνουν καλύτερες. Όχι τέλειες, αλλά σαφώς πιο καλές. Δεν είναι ανάγκη να τους λες τα μυστικά σου, δεν είναι μόνο αυτό εμπιστοσύνη. Μπορείς όμως να έχεις στο νου σου τις ανάγκες τους και να τους καταλαβαίνεις. Πίστεψέ με, θα αλλάξουν πολλά στην καθημερινότητά σου. Θα είναι πιο φωτεινές οι μέρες. Θα έχεις λιγότερο άγχος, λιγότερα νεύρα, λιγότερα αρνητικά συναισθήματα. Περισσότερη όρεξη για δουλειά, για δημιουργία, για παρέα. Δεν παρουσιάζω μια τέλεια κατάσταση, δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Όμως οι αναταραχές θα είναι πολύ λιγότερες. Οι καταστάσεις θα αντιμετωπίζονται πιο στωικά από όλες τις πλευρές. Και αυτό μόνο με ένα μικρό βήμα: την εμπιστοσύνη.
Επίσης, να δείχνεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου. Έχεις πολλές, το ξέρεις; Γιατί δεν ψάχνεις να τις βρείς; Μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα, είτε για σένα, είτε για τους άλλους. Δεν λέω ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, αλλά σίγουρα έχεις πολλά μέσα σου, που αν τα ανακαλύψεις  και τα κατανοήσεις, αλλά και αν τους δώσεις την ευκαιρία να αναδειχτούν μέσα από τις πράξεις σου, θα αισθάνεσαι αληθινά υπερήφανος για σένα. Ξεκίνα από σήμερα. Ποτέ μα ποτέ δεν είναι αργά. Δοκίμασε καινούργια πράγματα. Θα εκπλαγείς με τον εαυτό σου και τα κρυφά ταλέντα που διαθέτεις.
Τέλος, να δείχνεις εμπιστοσύνη στην καρδιά σου. Εκείνη ξέρει πολύ καλά που σε οδηγεί. Άσε την ελεύθερη να αγαπήσει ότι και όποιον θέλει. Μην τη φυλακίζεις. Δεν σου κοστίζει τίποτα να αγαπάς και να νιώθεις.
Η εμπιστοσύνη λοιπόν σε όλα τα παραπάνω  είναι μια αρετή που σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια σου και στην αλήθεια των άλλων. Καλλιέργησέ την και γίνε έμπνευση για τους άλλους. Κάνε ομορφότερες τις ζωές των γύρω σου, γίνε η δύναμή τους. Μπορείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου