Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΙ ΕΣΥ…


Κάνε κι εσύ κάτι για τον τόπο σου, για τη χώρα σου, για τους άλλους. Υπάρχουν άπειρα πράγματα να ασχοληθεί κανείς για να προσφέρει.
Βρέθηκα σήμερα σε μια παρουσίαση που είχε σαν θέμα απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, που εδώ και λίγο καιρό έχουν αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες. Αφορούν διάφορα θέματα, κατά κύριο λόγο τον εθελοντισμό.
Μέσα από μια σειρά μαθημάτων αυτοβελτίωσης και ενδυνάμωσης, αυτοί οι άνθρωποι έχουν αρχίσει ήδη να λειτουργούν με γνώμονα ένα δικό τους όνειρο που κάνουν προσπάθεια να πραγματοποιήσουν και στόχο έχει το κοινό καλό. Άλλος ασχολείται με παιδιά, άλλος με το περιβάλλον, άλλος με τα ζώα.
Όπως και να έχει, υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται να προσφέρει το οτιδήποτε.
Έχω βρεθεί και σε άλλη παρουσίαση για θέματα εθελοντισμού και η προσέλευση ήταν μεγάλη. Άτομα κάθε ηλικίας. Και όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Αυτό που περιέγραψαν σήμερα οι άνθρωποι αυτοί, είναι το συναίσθημα που νιώθουν όταν βλέπουν τον στόχο τους να πραγματοποιείται, καθώς και τη δύναμη που παίρνουν όταν βοηθούν τους άλλους.
Η αλήθεια είναι, πως όταν προσφέρεις την αγάπη σου με διάφορους τρόπους, αισθάνεσαι υπέροχα! Ποιος δεν θέλει να έχει την αίσθηση της πληρότητας στη ζωή του; Φαίνεται πως ο εθελοντισμός και η προσφορά γενικότερα το πετυχαίνουν αυτό.
Υπάρχουν πολλοί φορείς που σου δίνουν τη δυνατότητα να συμβάλεις με τις δυνάμεις σου στο έργο τους. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα πιο ελκυστικό: να δημιουργήσεις εσύ κάτι ανάλογο, με τη βοήθεια και άλλων ανθρώπων  που μπορούν να συνεισφέρουν με διάφορα μέσα.
Είναι μια πρόκληση, δε νομίζετε; Για να δούμε: τι είναι αυτό που λείπει από την περιοχή που ζείτε; Ή, τι είναι αυτό που σας λένε οι άνθρωποι γύρω σας ότι θα ήθελαν να έχουν στην πόλη τους;
Σίγουρα κάτι θα απουσιάζει, το οποίο, όταν γίνει πραγματικότητα, θα δώσει χαρά σε πολλούς. Παραδείγματος χάριν, διαφόρων ειδών μαθήματα (χορός, εικαστικά, θέατρο, ξένες γλώσσες). Ή διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, δράσεις για μια όμορφη πόλη, όπως καθαρισμός και καλλωπισμός δημόσιων χώρων από τους ίδιους τους δημότες.
Συγκεντρώσεις σε διάφορους χώρους για ομιλίες και συζητήσεις πάσης φύσεως θεμάτων.
Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και παροχή οποιασδήποτε βοήθειας σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Από υλικά αγαθά μέχρι συντροφιά και ψυχολογική υποστήριξη.
Επίσης, ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι, είναι η ενασχόληση με τα παιδιά. Όσοι είστε γονείς, γνωρίζετε την έννοια της δημιουργικής απασχόλησής τους.
Βλέπουμε λοιπόν, ότι υπάρχουν άπειρα πράγματα να ασχοληθεί κανείς. Ίσως μερικοί άνθρωποι να έχουν πρωτοπόρες ιδέες προσφοράς και να μην έχουν ακόμα ακουστεί. Προτείνω να ανοίξουμε όλοι το μυαλό μας, να ακούσουμε τι μας προστάζει η καρδιά μας και να αποφασίσουμε να χτίσουμε μαζί τα θεμέλια ενός καλύτερου κόσμου.
Ακόμα και μία ώρα από την εβδομάδα μας είναι καθοριστική για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους καναπέδες μας και ας βγούμε εκεί έξω να προσφέρουμε χαρά και δημιουργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου