Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΣΟΥ;


Είστε καλά με τον άνθρωπό σου; Τα βρίσκετε; Πως είναι η καθημερινότητά σας; Τι θα ήθελες να αλλάξει πάνω του ή στη συμπεριφορά του;
Το τελευταίο ερώτημα μας απασχολεί λίγο πολύ όλους. Θα θέλαμε ο σύντροφός μας να είναι ιδανικός για τα γούστα μας. Όμως, ποιος είναι τέλειος από εμάς; Κανείς!
Γιατί λοιπόν η διαφορετικότητά μας να γίνεται εμπόδιο σε μια ευτυχισμένη κοινή ζωή;
Πως θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ευχαριστημένες;
Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να αποδεχτούμε τις ιδιότητες του ανθρώπου που επιλέξαμε να είμαστε μαζί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τις αφομοιώσουμε. Εμείς είμαστε διαφορετικοί και πρέπει να κρατήσουμε τα δικά μας στοιχεία, όπου ο σύντροφός μας με τη σειρά του θα αποδεχθεί.
Σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που θα μας φέρνουν πιο κοντά, όπως τρόποι διασκέδασης ή χόμπι, που θα μπορούμε από κοινού να μοιραστούμε. Από εκεί και πέρα καλό θα είναι ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να κάνει πράγματα μόνος του, χωρίς να αντιμετωπίζει την αρνητική διάθεση ή κριτική από τον άνθρωπό του. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να έχουμε ό καθένας τον προσωπικό του χώρο και χρόνο.
Αυτή η κατάσταση ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τα ζευγάρια, καθώς τους δίνει την αίσθηση της προσωπικής ελευθερίας μέσα στη σχέση.
Έτσι, η κοινή ζωή, θα είναι μια όμορφη καθημερινότητα με στιγμές, όπου και οι δύο πλευρές θα νιώθουν άνεση και ευτυχία.
Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πρέπει ό ένας να ακολουθήσει τον άλλον σε μια κοινωνική υποχρέωση, π.χ. οικογενειακή συγκέντρωση. Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί κάποια μικρή ένταση ενδεχομένως, όμως πάντα μπορεί να βρεθεί λύση με τη συζήτηση.
Είναι στη διάθεση του καθενός αν θα συνοδεύσει το ταίρι του σε τέτοιες περιπτώσεις, ή αν θα κάνει κάτι τελείως διαφορετικό.
Όπως και να έχει, δεν θα πρέπει μια τέτοια περίπτωση να γίνεται η αιτία για εντάσεις και τσακωμούς.
Θυμάμαι παλιά, τους γονείς μας, πήγαιναν παντού μαζί. Είτε οι δυο τους, είτε με τα παιδιά τους.
Τώρα πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα, οι άνθρωποι αναζητούν μέσα από τις προσωπικές τους συνήθειες ή τις δραστηριότητές τους να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους, στις εσωτερικές τους ανάγκες. Κι αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κατακριτέο.
Δημιουργεί την αίσθηση της ελευθερίας, όπως αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και της ασφάλειας, καθώς βλέποντας ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για εμάς ενώ είμαστε σε μια σχέση, αισθανόμαστε ότι μας καταλαβαίνει ο σύντροφός μας. Άλλωστε, αυτό δεν θέλουμε όλοι από τους άλλους; Να κατανοούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας;
Εύχομαι λοιπόν, για όλους μας, σχέσεις ισότιμες και ολοκληρωμένες. Και μην ξεχνάτε: μια επιτυχημένη σχέση έχει δύο ευτυχισμένες ψυχές. Ας προσπαθούμε συνέχεια για την επίτευξη αυτού του στόχου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου