Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ


Ακούγεται λίγο εγωιστικό, έτσι δεν είναι; Πόσο πολύτιμος είναι πια αυτός ο εαυτός σου;
Πόσο; Περισσότερο απ’ ότι φαντάζεσαι! Είναι εκείνος που θα σε συντροφεύει για πάντα. Θες δεν θες, θα τον κουβαλάς μαζί σου. Γι’ αυτό φρόντισε να τον προσέχεις. Έχεις την ευθύνη του.
Καμιά φορά γίνεται ο χειρότερος εχθρός σου, προσπαθεί να σε κάμψει, να σε στεναχωρήσει. Σε πολεμάει ανελέητα, αλλά ξέρεις κάτι; Εσύ τον εγκατέλειψες πρώτος, γι’ αυτό τώρα σου φέρεται έτσι. Τον άφησες στο έλεός του, δεν έδινες δεκάρα για τις ανάγκες του. Κι εκείνος τώρα, σαν ένα μικρό παιδί που έχει πληγωθεί, ξεσπά. Άλλες φορές πιο ήπια και άλλες με χειρότερο τρόπο.
Από τι αποτελείται ο εαυτός μας; Είναι το σώμα, το μυαλό, η καρδιά και το πνεύμα μας. Είναι εμείς. Και δε νομίζω ότι χωράει αμφισβήτηση στο γεγονός ότι όσο περισσότερο είμαστε κοντά του, τόσο καλύτερος θα γίνεται μέρα με τη μέρα. Δεν λέω, υπάρχουν και οι στιγμές που θα απομακρυνθούμε από εκείνον, όμως πάντα πρέπει να γυρίζουμε και να διορθώνουμε τα λάθη που κάναμε και τον πληγώσαμε.
Διαβάζω πολλά άρθρα σχετικά με αυτό. Πως πρέπει να τον φροντίζουμε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Έχω προσπαθήσει κι εγώ με τη σειρά μου να του φερθώ καλύτερα και ξέρεις κάτι; Μου το ανταποδίδει με ένα τεράστιο αίσθημα ευτυχίας και πληρότητας! Είναι αξία ανεκτίμητη τελικά.
Από την άλλη, όσες φορές τον άφησα μόνο του να παλεύει, μου το ξεπλήρωσε με σκληρό τρόπο. Με άφησε με ένα μεγάλο κενό. Έχω αποφασίσει λοιπόν να κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε να τον κάνω ευτυχισμένο. Οι τρόποι; Αμέτρητοι! Όρεξη να’ χεις!
Θέλεις παραδείγματα; Άκου λοιπόν: αν θέλεις να φροντίσεις το σώμα σου, βάλε στη ζωή σου την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση. Η ευεξία που θα νιώσεις θα είναι μοναδική!
Αν θέλεις να φροντίσεις το μυαλό σου, άλλαξε τρόπο σκέψης. Λένε ότι από το μυαλό μας περνούν περίπου 60.000 σκέψεις την ημέρα. Τεράστιο νούμερο. Φυσικά δεν τις ελέγχουμε όλες. Όμως εύκολα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε προς τα πού κλείνουν οι περισσότερες, αν είναι αρνητικές ή θετικές. Μια καταγραφή στο τέλος κάθε ημέρας μπορεί να σε βοηθήσει να δεις σε τι επίπεδο κυμαίνονται. Αν είναι ως επί το πλείστον θετικές, είσαι από τους τυχερούς. Αν είναι αρνητικές, προσπάθησε σιγά σιγά να τις κατευθύνεις σε άλλο επίπεδο. Το πώς θα γίνει αυτό, είναι ένα άλλο, μεγάλο κεφάλαιο, που ελπίζω κάποια στιγμή να αναλύσουμε μαζί.
Αν θες να φροντίσεις την καρδιά σου, αγάπησε. Πολύ και δυνατά. Αγάπησε ότι βρίσκεται γύρω σου. Ανθρώπους, ζώα, φύση. Η καρδιά τρέφεται από τα όμορφα συναισθήματα και περισσότερο από την αγάπη. Μην φοβάσαι να την αισθανθείς. Να είσαι σίγουρος ότι θα τη λάβεις πίσω. Έτσι η καρδιά σου θα μείνει νέα και ζωντανή κι εσύ θα έχεις κερδίσει μια ολοκληρωμένη ζωή.
Αν θες να φροντίσεις το πνεύμα σου, μάθε. Διάβασε, μπες σε άλλους κόσμους. Άνοιξε τις κεραίες σου και δες τι γίνεται πέρα από εσένα, πέρα από το περιβάλλον και τον τόπο που ζεις. Υπάρχει ένας απέραντος κόσμος εκεί έξω, ξεκίνα να τον ανακαλύπτεις!
Ελπίζω να σε έπεισα ότι ο εαυτός σου είναι πολύτιμος και ότι πρέπει να του δίνεις όσα χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος.
Και μην πτοείσαι αν δεν τα καταφέρνεις πάντα. Καμία μέρα δεν είναι ίδια με τις άλλες. Ακόμα όμως κι αν πέρασε ένα εικοσιτετράωρο που δεν τον αγάπησες αρκετά, πάντα υπάρχει και το αύριο. Κοιμήσου με αυτή τη σκέψη και την επόμενη ημέρα θα έχεις μια νέα ευκαιρία να τον αγαπήσεις από την αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου