Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ


Όταν ήσουν παιδί, σου άρεσε να χάνεσαι στην αγκαλιά της μητέρας και του πατέρα σου;
Εμένα ναι! Λάτρευα την ώρα και τη στιγμή που με έκλειναν μέσα στα χέρια τους.
Αλήθεια, πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η δύναμη μιας αγκαλιάς; Πόσο καλό μπορεί να κάνει στον συνάνθρωπό μας ένα χάδι, ένα άγγιγμα, ένα φιλί;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όταν δίνετε κάτι από τα παραπάνω σε κάποιον, του προσφέρετε μια μικρή ή και μεγάλη δόση ευτυχίας; Μπορεί να μην σας το εκφράσει, μπορεί και να τρομάξει με αυτή την κίνηση και να προσπαθήσει να απομακρυνθεί, όμως το συναίσθημα που θα νιώσει για αυτή τη μικρή στιγμή θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του.
«Οι άνθρωποι μπορεί να μην θυμούνται τι τους είπες, όμως πάντα θα θυμούνται πως τους έκανες να νιώσουν». Μια φράση που έχω διαβάσει αρκετές φορές και συμφωνώ απόλυτα!
Το εσωτερικό μας παιδί, πάντα θα διψάει για αυτού του είδους την ανθρώπινη επαφή. Πολλές φορές η αγκαλιά λέει πολλά περισσότερα σε κάποιον από τις λέξεις. Σε εκείνη κρύβεται όλο το νόημα αυτών που θέλουμε να εκφράσουμε.
Η αγκαλιά δείχνει αγάπη, συμπόνια, κατανόηση, διάθεση για βοήθεια, σεβασμό. Μπορεί να πάρει μακριά όλες τις αρνητικές σκέψεις, έστω και για τόσο λίγο όσο κρατάει. Είναι πολύ σημαντικό να την προσφέρουμε στους άλλους, αλλά και να τη δεχόμαστε.
Επειδή έχουμε μεγαλώσει πια, δεν σημαίνει ότι δεν την έχουμε ανάγκη. Εμείς ίσως τη χρειαζόμαστε περισσότερο από τα παιδιά. Για εκείνα είναι δεδομένο ότι θα την έχουν σε καθημερινή βάση.
Ας ξεκινήσουμε από σήμερα να δίνουμε αγκαλιές και χάδια και φιλιά σε εκείνους που αγαπάμε. Εκτός από τις λέξεις, ας εκφράσουμε την αγάπη μας και με αυτό τον τρόπο. Όποια ηλικία και να έχουν εκείνοι που βρίσκονται στη ζωή μας, θέλουν να ξέρουν ότι τους αγαπάμε. Με τη σειρά τους, θα μας δείξουν κι εκείνοι την αγάπη τους και θα μας προσφέρουν αυτό το ισχυρό συναίσθημα που θα μας δώσει δύναμη.

Μερικά αποφθέγματα για την αγκαλιά:

Η αγκαλιά είναι σαν ένα μπούμερανγκ. Σου έρχεται αμέσως πίσω.

Αυτό κάνουν όσοι σε αγαπάνε. Τυλίγουν τα χέρια τους γύρω σου και σε παίρνουν μια αγκαλιά. Σε αγαπάνε ακόμα κι όταν δεν είσαι τόσο αξιαγάπητος.

Οι αγκαλιές μπορεί να είναι αθόρυβες, αλλά μιλάνε τόσο δυνατά.

Αγκαλιά: η πιο ειλικρινής έννοια του να δίνεις.

Όσο πιο παγωμένη είναι η νύχτα, τόσο πιο ζεστές είναι οι αγκαλιές.

Το καλό πράγμα με τις αγκαλιές; Όταν δίνεις μια, πάντα παίρνεις και μια πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου