Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΓΑΠΗ Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΛΕΞΗ



Η λέξη με τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή. Χιλιοτραγουδισμένη, με πολλών ειδών αφιερώματα στο όνομά της.
Κάθε άνθρωπος την έχει βιώσει, σε οποιαδήποτε μορφή της. Αν και λέγεται ότι η αγάπη είναι μια, δεν έχει βαθμίδες και δεν μπαίνει σε κουτάκια.
Αγάπη μπορείς να νιώσεις για τα πάντα. Φυσικά για τους ανθρώπους, αλλά και για το οτιδήποτε σε περιβάλλει. Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε, όμως όλοι ανεξαιρέτως αγαπάμε κάτι.
Επίσης, αγάπη είναι να δίνεις σημασία και νόημα σε αυτό που κάνεις. Για παράδειγμα, η βοήθεια στον συνάνθρωπο, η δουλειά, η δημιουργία γενικότερα.
Αγαπώ σημαίνει αισθάνομαι και δίνω. Προσφέρω ανιδιοτελώς κομμάτι του εαυτού μου σε κάποιον ή κάτι.
Αγάπη και προσφορά πάνε μαζί. Αγαπώ έναν άνθρωπο και του προσφέρω στοργή, ζεστασιά, βοήθεια σε ότι χρειάζεται, στήριξη, αλληλεγγύη και πολλά άλλα.
Αγαπώ ένα ζώο και του προσφέρω φροντίδα, χάδια και παιχνίδια.
Αγαπώ τη δουλειά μου και δίνω μεγάλο μέρος του χρόνου μου και του εαυτού μου για να προσφέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μέσα στον κάθε άνθρωπο υπάρχει αυτό το συναίσθημα. Ακόμα και αν κάποιες φορές είναι δυσδιάκριτο, λόγω διαφόρων παραγόντων, έρχεται κάποια στιγμή στην επιφάνεια και πλημμυρίζει την ψυχή.
Δυστυχώς, αρκετές φορές το παραβλέπουμε. Μπαίνουν μπροστά άλλα πράγματα και φράζουν το δρόμο προς την αγάπη. Κι εκεί χάνεται η μαγεία.
Γιατί αλήθεια να συμβαίνει αυτό; Γιατί ενώ όλοι θέλουμε να νιώσουμε αγάπη δεν είμαστε διατεθειμένοι να την προσφέρουμε; Γιατί περιμένουμε πρώτα από τους άλλους;
Εξάλλου, όταν δίνεις αγάπη, σου επιστρέφεται πάντα, με κάποιον τρόπο. Ίσως όχι όπως περιμένεις, πάντως έρχεται πίσω σε σένα.
Νομίζω πως αυτό που είναι αναγκαίο να κάνει ο καθένας είναι να ανοίξει το δικό του δρόμο που θα τον οδηγήσει στην αγάπη, ξεκινώντας να τη νιώθει ο ίδιος και να την προσφέρει.
Έτσι, σιγά σιγά, θα αλλάξει η προοπτική του για τα πράγματα, θα μάθει να προσφέρει και να δέχεται αγάπη, θα γίνει καλύτερος άνθρωπος και μαζί του θα αλλάξουν και οι γύρω του.
Δεν θα αλλάξει όλο τον κόσμο, όμως θα αλλάξει τη ζωή του και αυτό θα γίνει μια αλυσίδα.
¨Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα¨. Λόγια του Νηλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη σελήνη.  Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για την αγάπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου