Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ;


Γνώριμο ερώτημα. Που είναι αυτή η μαγική στιγμή που έρχεται το πολυπόθητο αποτέλεσμα των προσπαθειών σου; Γιατί αργεί τόσο πολύ; Θέλεις απεγνωσμένα να νιώσεις την επιτυχία. Ζεις γι’ αυτό. Παλεύεις πολύ καιρό, ίσως για χρόνια. Κάνεις ό,τι χρειαστεί, αλλά πάλι βρίσκεσαι στην αρχή. Μα επιτέλους, αξίζω κι εγώ να τα καταφέρω! Έχω όλα τα εφόδια, τις γνώσεις, την εμπειρία, γιατί δεν μπορώ να φτάσω στον στόχο μου;
Βασανίζομαι από σκέψεις κάθε μέρα. Τι έκανα λάθος και δεν μπορώ να πετύχω αυτό που ονειρεύομαι.
Βασανίζεσαι; Να το πρώτο λάθος! Γιατί θα πρέπει να σου γίνει έμμονη ιδέα το αποτέλεσμα; Μήπως με αυτό τον τρόπο κλέβεις τη φαιά ουσία σου από την προσπάθεια για ένα ακόμη βήμα; Ποιος ο λόγος να σκέφτεσαι την αρνητική πλευρά, να ανησυχείς μήπως κάτι δεν πάει καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνεις τα βήματα που χρειάζεται μέρα με την ημέρα και όχι να σπαταλάς τη σκέψη σου στο γιατί δεν έφτασες ακόμα εκεί που θέλεις.
Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλοι έτσι, τίποτα δεν θα κάνουμε ολοκληρωμένο.
Δεν σε μαλώνω. Τα ίδια λάθη κάνω κι εγώ. Και παρόλο που στα λέω τώρα, σε λίγο μια αρνητική σκέψη θα περάσει και από το δικό μου μυαλό.
Για πες μου όμως, έχει κανένα νόημα να γεμίζεις το κεφάλι σου με ανούσια ερωτήματα; Αναρωτήθηκες ποτέ πόσα χάνεις σκεπτόμενος την απογοήτευση και την αρνητικότητα;
Και τι πρέπει να κάνω;
Τι πρέπει; Να ριχτείς στη μάχη της κατάκτησης του στόχου σου, με το μυαλό απαλλαγμένο από τις σκέψεις – σκουπίδια.
Να επικεντρωθείς στο όραμά σου και να βηματίζεις σιγά σιγά προς αυτό. Είναι εκεί και σε περιμένει να το κατακτήσεις.
Άντε λοιπόν, τι κάνεις;
Δεν διαφωνώ στο να κλείνεις τα μάτια και να το φαντάζεσαι να έρχεται όλο και πιο κοντά σε σένα, αλλά μόνο με τη φαντασία ποτέ δεν πέτυχε κανείς. Χρειάζονται και πράξεις, προσπάθεια. Κανένας δεν θα σε πάρει από το χέρι για να σε πάει όπου επιθυμείς. Μόνος σου πρέπει να καταβάλεις την κάθε προσπάθεια και αυτό σημαίνει ότι την επιθυμία σου θα την αντλήσεις μέσα από την ψυχή σου. Τη δύναμή σου θα τη βρείς μέσα στο μυαλό σου.
Καλά, μην το πάρεις κατάκαρδα. Δεν σε είπαμε και καμπούρη. Όλοι μας περνάμε από αυτή τη φάση. Μη νιώθεις ένοχος επειδή σε μαλώνω λίγο. Μάλλον, δεν σε μαλώνω, σε νουθετώ.
Για να μην σε επιβαρύνω άλλο λοιπόν, θα κάνω μια μικρή περίληψη όλων των παραπάνω:
Ψάξε να βρεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Ο χρόνος είναι σχετικός, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν κατάφερες κάτι μέχρι τώρα, ο αγώνας θα πρέπει να σταματήσει. Λίγο λίγο, με πολλή όμως προσπάθεια και ενέργεια, θα προσεγγίσεις το όνειρό σου και την κατάλληλη στιγμή, θα το κατακτήσεις. Και τότε θα έρθεις με χαρά και ενθουσιασμό και θα μου πεις: ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!!!!!!!
Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις και μην ξεχνάς: ΕΣΥ μπορείς να κάνεις θαύματα, πίστεψε στον εαυτό σου!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου