Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ


¨Όνειρα, όνειρα, φλόγες μακρινές μου, του φευγιού μου όνειρα κι άγνωστες φωνές μου¨
Υπέροχο τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου. Ας σταθούμε όμως σε μια λέξη από αυτό τον στίχο: Όνειρα! Αλήθεια, τι ακριβώς είναι τα όνειρα; Πως τα αντιλαμβάνεται κανείς; Για άλλους είναι οι βαθύτερες επιθυμίες τους, για άλλους οι στόχοι που θέλουν να επιτύχουν.
Όπως και να ερμηνεύει κανείς αυτή την όμορφη λέξη, ένα είναι το σίγουρο: Τα όνειρα είναι μια αλήθεια, η δική μας εσωτερική αλήθεια.
Θυμάμαι σαν παιδιά, είχαμε πολλά όνειρα που είχαν να κάνουν με τις ανάγκες και επιθυμίες της ηλικίας μας. Κάποια τα κάναμε πραγματικότητα, άλλα όχι. Δεν ήταν στο χέρι μας άλλωστε. Έμειναν όμως βαθιά χαραγμένα μέσα στην ψυχή μας και κάποια στιγμή, όταν μεγαλώσαμε, ανασύρθηκαν στην επιφάνεια και ζήτησαν να γίνουν πραγματικότητα.
Αλήθεια, έγιναν; Ας κάνουμε μια αναζήτηση πάνω σε αυτό. Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας θυμηθούμε λίγο το παρελθόν. Όχι λεπτομέρειες, μόνο τα συναισθήματα εκείνα της αδημονίας, του ενθουσιασμού και της αγωνίας να δούμε πως θα καταφέρουμε να ζήσουμε το κάθε μας όνειρο. Τι καταφέραμε και τι έμεινε πίσω;
Για ότι δεν καταφέραμε, υπάρχει πάντα μια ή πολλές ευκαιρίες να το κάνουμε πράξη.
Πρέπει μέσα μας να ξαναγεννηθεί το ίδιο όνειρο, ίσως με διαφορετική μορφή, και αυτή τη φορά, γνωρίζοντας πως, θα αρχίσουμε την πορεία προς την πραγμάτωσή του.
Ποιο είναι το δικό σου βαθύτερο όνειρο; Το είχες από παιδί, ή προέκυψε πρόσφατα; Ποιες συνθήκες και ποιοι άνθρωποι θα σε βοηθήσουν να το πραγματοποιήσεις; Μήπως σκέφτεσαι ότι δεν είναι εφικτό; Φοβάσαι να το προσπαθήσεις; Αισθάνεσαι ότι μάταια ονειρεύεσαι; Λες: «εγώ αποκλείεται να το καταφέρω αυτό»; Σκέφτεσαι ότι οι άλλοι γύρω σου θα σε κοροϊδέψουν; Άκουσέ με καλά: ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Όλα είναι στο χέρι σου! Ζήσε όπως θες εσύ, με τα όνειρα να παρελαύνουν ένα ένα μέσα στο μυαλό σου και ξεκίνα από σήμερα κιόλας να δουλεύεις για να τα δεις να γίνονται πραγματικότητα!
Ναι, καταλαβαίνω, ίσως να μην είναι εύκολο ορισμένες φορές. Όλοι μας παλεύουμε συνεχώς. Μπορεί να σου φαίνεται βουνό, να νομίζεις ότι περνάει ο καιρός και τίποτα δεν γίνεται, να εξαντλείσαι ψυχικά και ίσως σωματικά. Όμως, χωρίς να ζήσεις το ταξίδι αυτό, δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις το αποτέλεσμα. Θα έρθει αυτό που περιμένεις, κάνε υπομονή. Μη σταματάς να ονειρεύεσαι ποτέ, είναι πηγή ζωής!!!
Φαντάσου τον εαυτό σου έτοιμο να δεχτεί την πραγματοποίηση του ονείρου σου, νιώσε τα συναισθήματα, αφουγκράσου τον ήχο του, δες τα χρώματα του, όλα τα όνειρα έχουν χρώματα, πολλά χρώματα!!!
Μπες μέσα στις νοερές εικόνες του και πρωταγωνίστησε! Και μια μέρα, στ’ αλήθεια θα ζήσεις αυτές τις υπέροχες στιγμές!
Η ζωή είναι μπροστά μας, όποια ηλικία κι αν έχουμε, οφείλουμε λοιπόν στον εαυτό μας, να δουλεύουμε συνεχώς για τα όνειρά μας. Μέσα σε αυτά κρύβεται ένα κομμάτι της ευτυχίας μας.
Όνειρα λοιπόν, μέσα στο μυαλό μας, την καρδιά μας, την ψυχή μας!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου