Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!


Επιτέλους έφτασε η μεγάλη μέρα των Χριστουγέννων. Η δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, μετά το Πάσχα. Ο κόσμος όλος είναι σε καλή διάθεση, βγαίνει στις πλατείες και στα καταστήματα για τα εορταστικά ψώνια, τα παιδιά έχουν την τιμητική τους, και οι ευχές δίνουν και παίρνουν.

Οι όμορφες αυτές μέρες μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι ο κόσμος, έστω για λίγο, γίνεται καλύτερος και φοράει  τα καλά του. Σκεπάζεται από το  πέπλο της καλοσύνης, της αλληλεγγύης  και φωτίζεται από τα λαμπερά χαμόγελα στα πρόσωπα όλων.
Ο Χριστός, με τη γέννησή του, δίνει το μεγαλύτερο δώρο: την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, την αγάπη και την ειρήνη!
Όμως, δυστυχώς, δεν δίνεται παντού αυτό το δώρο, δεν περνάει αυτό το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης. Υπάρχουν άνθρωποι, σε όλα τα μέρη του κόσμου, που δεν θα γιορτάσουν Χριστούγεννα, δεν θα ανοίξουν δώρα, δεν θα έχουν να φάνε, δεν θα ζεσταίνονται μπροστά από κάποιο τζάκι, δεν θα έχουν ανθρώπους δικούς τους να τους αγαπούν.
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να κάνουμε μια προσευχή, να ευχηθούμε του χρόνου να είναι πολύ διαφορετικά τα Χριστούγεννα για εκείνους. Να τους φέρουμε με τις σκέψεις μας κοντά μας, σαν να είναι καλεσμένοι στο γιορτινό μας τραπέζι.
Μιας και διανύουμε ημέρες αγάπης, ας δείξουμε ότι μέσα μας σιγοκαίει η φλόγα της και ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε ο καθένας έτσι ώστε έστω και ένας από εκείνους που αδυνατούν να περάσουν τις γιορτές όπως εμείς, να βρει ένα ζεστό μέρος και νόστιμο φαγητό να απολαύσει, ή ακόμα και να στηριχτεί σε μια αγκαλιά από εμάς. Μια αγκαλιά που θα του δείξει αγάπη και θα φωτίσει στην ψυχή του την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Συνήθως τις ημέρες αυτές πλημμυρίζουμε από αγάπη και όμορφα συναισθήματα, ας γίνει αυτό η αρχή να αισθανόμαστε έτσι καθόλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό θα βοηθήσει ώστε σιγά σιγά να χτίσουμε έναν κάπως καλύτερο κόσμο. Τώρα που η ανθρωπιά έχει πλέον χαθεί, τώρα είναι που πρέπει να παλέψουμε περισσότερο από ποτέ να την επαναφέρουμε.
Για ένα καλύτερο αύριο, για όμορφα παιδικά χαμόγελα, για ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα απολαμβάνουν όχι μόνο τις γιορτές, αλλά την κάθε μέρα τους.

Για έναν φωτεινό, γεμάτο αγάπη κόσμο.
Χρόνια Πολλά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου