Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ…

Να αλλάξεις τα δεδομένα που ήξερες μέχρι τώρα. Τις πεποιθήσεις σου. Τις προτεραιότητές σου. Κυρίως αυτό, το τελευταίο.
Δεν περνάμε όλη μας τη ζωή το ίδιο. Μεγαλώνοντας, ωριμάζουμε και βλέπουμε διαφορετικά τον κόσμο και τους  εαυτούς μας. Άλλα πράγματα μας ενδιαφέρουν σε μικρότερες ηλικίες, δίνουμε βαρύτητα σε καταστάσεις διαφορετικές. Έχουμε δίψα για ζωή και για να ανακαλύψουμε τον κόσμο. Δεν μας κρατάει τίποτα, η ενέργειά μας πηγαίνει σε ότι έχει να κάνει με αυτά που θέλουμε να ζήσουμε και να κατακτήσουμε.
Πολύ ωραία αυτά τα χρόνια. Σχεδόν ανέμελα. Ζητάμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, και τα όνειρα για ένα όμορφο μέλλον σε όλους τους τομείς, πάνε κι έρχονται.
Όμως, καθώς μεγαλώνουμε, έρχονται στιγμές που μέσα μας αλλάζουν πολλά. Είτε κατορθώσαμε να κατακτήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας, είτε όχι, κάτι γίνεται μέσα στην ψυχή μας και αναζητούμε πλέον άλλα πράγματα. Πιο εσωτερικά, πιο αληθινά, πιο ουσιώδη.
Θέλουμε ανθρώπους αληθινούς στη ζωή μας, θέλουμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι πιο αληθινοί, να αλλάξουμε παλιές κακές συνήθειες, να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό μας εαυτό και τις νέες του ανάγκες, να έχουμε πιο ουσιαστικές σχέσεις, να αλλάξουμε ίσως επαγγελματικό προσανατολισμό (είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο πλέον), να δημιουργήσουμε οικογένεια, να δοκιμάσουμε πράγματα και εμπειρίες που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ πριν.
Βέβαια, πολλές φορές, μας τρομάζει αυτή η συνειδητοποίηση, όμως είναι εντελώς φυσιολογική. Αυτό σημαίνει ότι εξελισσόμαστε. Δηλαδή, αυτό που είναι λογικό να συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Συνήθως, κάτι τέτοιο αρχίζει να διαφαίνεται περίπου από τα 30 και μετά. Καθώς ο σημερινός άνθρωπος έχει άπειρες δυνατότητες για εμπειρίες, μαθαίνει σχετικά γρήγορα ότι έρχεται η στιγμή να περάσει σε μια άλλη φάση ζωής. Δεν είναι απαραίτητο για τον καθένα να συμβαίνει την ίδια χρονική στιγμή. Το ίδιο θα γίνει και όταν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Πάλι θα αλλάξει προτεραιότητες και  τρόπο ζωής.
Νομίζω ότι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, δεν είναι σε ποια ηλικία θα αλλάξουν τα δεδομένα μας, αλλά το να ψάξουμε να βρούμε τι είναι αυτό που πραγματικά μας προσδιορίζει σαν ανθρώπους και ψυχές.
Ανάλογα με τις περιστάσεις, την καθημερινότητα και τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, κατευθύνουμε την πορεία μας σε ότι είναι απαραίτητο για να είμαστε πάνω απ’ όλα καλά με τον εαυτό μας.
Είναι πολύ όμορφο και ενδιαφέρον να αλλάζεις σαν άνθρωπος. Σου δίνει την αίσθηση ότι ρουφάς τη ζωή και μεγαλώνεις έχοντας στις πλάτες σου αρκετές εμπειρίες και σοφία να μοιραστείς με τους γύρω σου.
Και είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα το μοίρασμα αυτό.
Ας απολαύσουμε λοιπόν τη ζωή μας με τις αλλαγές της και αδημονία για όσα όμορφα αντικρίσουμε στο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου