Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΞΑΝΑΝΙΩΝΕΙ


Είναι φορές που αισθάνεσαι ότι έχεις κουραστεί και χρειάζεσαι μια ανάπαυλα.  Η καθημερινότητα σε τσακίζει, υποχρεώσεις, δουλειά, σπίτι, άνθρωποι, όλα…. Γεμίζει το μυαλό σου και χάνεις τον εαυτό σου.
Θα ήθελες κάτι να αλλάξει, έστω για λίγο, για να αισθανθείς και πάλι καλά. Τι πιο ωραίο λοιπόν, από ένα ταξιδάκι!!!
Οι προορισμοί; Αμέτρητοι!!! Όρεξη να’ χεις!!! Θέλεις Ελλάδα; Απίστευτα μέρη σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις! Βουνά, θάλασσες, μικρά όμορφα χωριά, πόλεις, ποτάμια, λίμνες… ότι τραβάει η ψυχή σου!
Θέλεις εξωτερικό; Εκεί κι αν έχεις αμέτρητες επιλογές! Από Ευρώπη μέχρι Ωκεανία!!! Όλος ο κόσμος για σένα!!!
Το καλύτερο απ’ όλα είναι να ορίζεις μια πορεία κάθε φορά που θες να ταξιδέψεις, έτσι ώστε να μπορέσεις στη ζωή σου να γνωρίσεις όσα περισσότερα μέρη γίνεται.
Τι θα σου προσφέρει ένα ταξίδι; Μα φυσικά λίγες μέρες έξω από την καθημερινότητα. Θα έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι κάπου όπου δεν θα χρειαστεί να σκέφτεσαι τίποτα απ’ όλα αυτά που σε απασχολούν. Θα συναναστραφείς με διαφορετικούς ανθρώπους. Θα μάθεις καινούργια πράγματα, από την ιστορία του τόπου μέχρι τις συνήθειες και την κουλτούρα των κατοίκων. Θα χαρείς τη φύση, κάτι πολύ σημαντικό, μιας και δεν έχουμε την ευκαιρία να την απολαμβάνουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα. Θα μπεις σε αυτοκίνητο, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο. Θα μιλήσεις μια ξένη γλώσσα ή ακόμα και τη δική σου γλώσσα σε μια ξένη χώρα (το έζησα πρόσφατα και ήμουν πολύ ενθουσιασμένη). Θα αγοράσεις ενθύμια. Θα δοκιμάσεις νέες γεύσεις. Σίγουρα τώρα σου ήρθε στο μυαλό κάποιο φαγητό που σε ενθουσίασε και σου έρχεται στο στόμα η γεύση του. Θα φωτογραφήσεις τις στιγμές που θα ζείς. Θα διασκεδάσεις, ή απλά θα χαρείς τις εικόνες του τόπου που θα επισκεφθείς, περπατώντας. Θα κολυμπήσεις, θα κάνεις σκι ή οτιδήποτε άλλο προσφέρεται για διασκέδαση και αναψυχή.
Θα ζήσεις για λίγο αλλιώς. Αυτή είναι η μαγεία. Ας είναι και για ένα Σαββατοκύριακο. Η αίσθηση ανανέωσης που θα πάρεις, δεν περιγράφεται με λόγια.
Ύστερα, όταν επιστρέψεις στην καθημερινότητα, θα διηγηθείς τις εμπειρίες σου στους ανθρώπους που έχεις κοντά σου και θα τους παρακινήσεις να κάνουν κι αυτοί ένα ταξίδι. Και, πίστεψέ με, θα τους πείσεις.
Μην αφήνεις τη ζωή να περνάει χωρίς να δεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτό τον κόσμο.
Μάζεψε εικόνες ώστε να τις κλείσεις καλά στο μυαλό και στην καρδιά σου και να σε συντροφεύουν ως αναμνήσεις στο μέλλον.
Αναμνήσεις που σου επέτρεψαν να δεις με τα μάτια σου τον κόσμο.
Καλό ταξίδι να έχεις πάντα, όπου κι αν πηγαίνεις. Και μην ξεχνάς: Ένα ταξίδι σε ξανανιώνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου