Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΤΙ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Είναι λοιπόν πολύ χρήσιμα αυτά τα σεμινάρια. Σου δίνουν μια άλλη αίσθηση της ζωής και των πραγμάτων. Άσε που περνάς κάποιες ώρες αποκομμένος από τις σκέψεις και τα προβλήματα. Το σημαντικό είναι ότι παίρνεις απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που σε απασχολούν, καθώς επίσης σου δίνουν τροφή για σκέψη. Και σκέψη σημαίνει ανάπτυξη, εξέλιξη. Προσωπική, επαγγελματική, συναισθηματική.
Το σεμινάριο που παρακολούθησα λοιπόν σήμερα είχε να κάνει με το να μάθουμε να απορρίπτουμε τα συναισθηματικά σκουπίδια, τις αρνητικές σκέψεις, την τάση που έχουμε να θυματοποιούμαστε αντί να παίρνουμε τον έλεγχο και την ευθύνη της ζωής μας.
Η εισηγήτρια τρομερά επικοινωνιακή, πολύ προσιτή, αφοσιωμένη στο στόχο του σεμιναρίου, πολύ γλαφυρή στην παρουσίασή της, γενικά μια πολύ όμορφη παρουσία και προσωπικότητα.
Αυτό που αποκόμισα από τις τέσσερις αυτές ώρες είναι ότι ΕΜΕΙΣ πρέπει να έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Όσες φορές κι αν προσπαθήσουν οι άλλοι να μας ρίξουν κάτω, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πέσει. Δεν μας αξίζει άλλωστε. Ακόμα κι αν κάποιος μας συμπεριφερθεί άσχημα, θα πρέπει να ελέγξουμε τον εαυτό μας όσον αφορά την αντίδρασή μας. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε θυμό.
Επίσης, είναι λάθος να φοβόμαστε να κάνουμε κάτι νέο, καθώς και να αναμασάμε τα λάθη του παρελθόντος. Η ζωή δεν είναι το παρελθόν, ούτε το μέλλον, είναι το ΤΩΡΑ. Αν δεν ζήσουμε τώρα ευτυχισμένοι, δεν θα ζήσουμε ποτέ. Δεν υπάρχει η έννοια του χρόνου, εμείς την έχουμε δημιουργήσει. Το παρελθόν πέρασε, με τα καλά και τα άσχημά του, το μέλλον δεν ήρθε ακόμη. Στο ΤΩΡΑ πρέπει να δώσουμε βάση για την ευτυχία μας, αλλά και την κάθε είδους επιτυχία που ονειρευόμαστε.
Μπορεί να φανεί χαζό, αλλά υπάρχει μεγάλη αλήθεια στα παραπάνω. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε κατεύθυνση, να σταματήσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους, στο παρελθόν μας, στο περιβάλλον που ζήσαμε, σε όσους μας έκαναν κακό. Ας δούμε τις δικές μας ευθύνες, ας τοποθετήσουμε τον εαυτό μας στο σωστό σημείο, ώστε να βρούμε τα δυνατά κι αδύνατα σημεία μας. Αυτό όμως πρέπει να το κάνουμε με αγάπη, χωρίς να μας κρίνουμε, γιατί έτσι αυτοτιμωρούμαστε.
Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η εστίαση στην πλευρά των πραγμάτων. Αν επιμένω να κοιτάζω την αρνητική πλευρά, αυτό θα έλξω. Τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν και τόσο καλά και θα έχω μόνιμα παράπονα.
Αν όμως δω την ευκαιρία πίσω από τη δύσκολη κατάσταση, θα μπορέσω να βάλω τον εαυτό μου σε ψηλότερο βάθρο, γιατί αφενός θα αντιδράσω με ομαλότερο τρόπο στο πρόβλημα, αφετέρου θα έχω πάρει ένα χρήσιμο μάθημα. Και φυσικά, αυτό θα με βοηθήσει στο μέλλον να αντιμετωπίζω διαφορετικά τα ζητήματα που προκύπτουν και θα μου προσθέτει παραπάνω γνώση του εαυτού μου.
Αυτά και άλλα πολλά όμορφα πράγματα άκουσα σήμερα με προσήλωση στο σεμινάριο αυτογνωσίας. Προτείνω ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση σεμιναρίων σχετικά με την αναζήτηση του εαυτού μας, είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας θα έλεγα. Σε κάνει να σκεφτείς τις δικές σου περιπτώσεις, τι έκανες λάθος και πως θα μπορούσες να αποφύγεις στο μέλλον συναισθηματικές αναταράξεις, καθώς και να ανακαλύψεις όλη την ομορφιά της ζωής που περνάει κάθε λεπτό, προσέχοντας να μην χάνεις το νόημά της.
Ας ζήσουμε λοιπόν όπως μας αξίζει, είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να βάζουμε κάθε μέρα και να είστε σίγουροι ότι θα το κερδίζουμε πάντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου